آلرژی
آلرژی ،آلرژی پوستی،آلرژی به باقالی،آلرژی گلو،آلرژی غذایی،آلرژی به گلوتن،آلرژی به سگ،آلرژی به قهوه،آلرژی چشمی،آلرژی و تنگی نفس،آلرژی پوستی در کودکان،آلرژی پوستی سگ،آلرژی پوستی در بارداری،آلرژی پوستی کودکان،آلرژی پوست در نوزادان،آلرژی پوستی نوزادان،آلرژی پوستی چیست،آلرژی پوستی کهیر،آلرژی پوستی درمان
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد انواع آلرژی صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.آلِرژی یا حَسّاسیَت، (به انگلیسی: allergy) واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل گوناگون است. کسانی که دچار حساسیت هستند، دارای دستگاه ایمنی فوق هوشیار هستند که نسبت به مواد ظاهراً بیضرر موجود در محل زندگیشان، واکنشی بیش از حد معمول نشان میدهند. برای مثال گرده گیاهان، میتواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شدهاست. حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و تقریباً از هر ده نفر، دو نفر به نوعی از آن مبتلا هستند. نتایج مطالعهای علمی در دانشگاه اوتاگو نشان میدهد کودکانی که به مکیدن انگشت شست یا جویدن ناخن دست خود عادت دارند، کمتر با خطر ابتلا به آلرژی مواجه هستند. اگرچه به تشویق این نوع از رفتار در کودکان توصیه نمیشود، اما ظاهراً این عادتها از جنبههای مثبت و غیرقابل انکاری نیز برخوردارند.
آلرژی یا حساسیت چیست؟
آلرژی یا حساسیت چیست؟ آلرژی، واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل مختلف است. کسانی که دچار حساسیت هستند، دارای سیستم ایمنی فوق هوشیار هستند که نسبت به مواد ظاهرا بی آزار موجود در محل زندگیشان، واکنشی بیش از حد معمول نشان میدهند. برای مثال گرده گیاهان، میتواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده است. حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و تقریبا از هر ده نفر، دو نفر به نوعی از آن مبتلا هستند.
اتفاقات حین آلرژی
هنگامی که یک سیستم ایمنی افراطی در معرض یک ماده حساسیتزا قرار میگیرد، چند اتفاق میافتد: بدن برای مبارزه با ماده مذکور، شروع به تولید نوع خاصی پادتن میکند که IgE نام دارد. پادتنها به نوعی سلول خونی که ماستسل mast cell نام دارد متصل میشوند. این سلولها در دستگاه تنفسی و دستگاه گوارشی، که محل اصلی ورود عوامل آلرژی زا است، فراوانند. ماستسلها با انفجار خود مواد شیمیایی مختلفی از جمله هیستامین و اینترلوکین آزاد میکنند که عامل اصلی بروز بسیاری از علایم آلرژی است که از جملهٔ این علایم میتوان به خارش گلو، آبریزش بینی، اشکریزش، عطسه و سرفه اشاره نمود. اگر مادهٔ حساسیتزا در هوا باشد، واکنش آلرژِیک در چشمها، بینی و ریه رخ میدهد و اگر این ماده خورده شود، واکنش آلرژیک در دهان، معده و سایر بخشهای دستگاه گوارش بروز میکند. گاهی واسطههای شیمیایی آزادشده در بدن به قدری زیاد است که علایم بسیار حادی نظیر کهیر، کاهش فشار خون، شوک یا بیهوشی نیز به وجود میآید.
درمان آلرژی با غذای ضد آلرژی
یکی از غذاهایی که خوردن آن به بیماران مبتلا به آلرژی توصیه می شود، سوپ جو است. این سوپ را طوری درست کنید که رقیق باشد و داخل آن پیاز نریزید. می توانید کمی هم مرغ به آن اضافه کنید و به عنوان ادویه از زردچوبه کمک بگیرید. افرادی که خیلی سرفه می کنند بهتراست یک قاشق غذاخوری تخم خشخاش را در سوپ شان بریزند. در افرادی که نزله سرد دارند اگر میزان ترشحات زیاد است توصیه می شود که سوپ را به صورت داغ همراه با ادویه جات گرم مانند زیره، دارچین و فلفل استفاده کنند اما استفاده از فلفل و ادویه جات در نزله گرم تحریک کننده است و توصیه نمی شود. در این قبیل بیماران اگر سرفه ها زیاد باشند استفاده از شربت آویشن برای رفع این مشکل موثر است. گروهی از مواد غذایی مانند سیر، پیاز، ترب و تربچه برای این بیماران مضر است.
آلرژی تنفسی
1. تا آنجا که میتوانید مواد آلرژیزا (گرد و غبار، گرده گیاهان علفی، گلها، چمن، درختان، قارچ ها، دود تنباکو و سایر آلایندههای هوا و گرد و غبار) را به طرق مختلف از محیط زندگی یا کار خود حذف نمایید.
2. اثاثیه موجود در اتاق خواب (قالیچه، فرش و پردهها و …) را از اتاق بیرون ببرید و دیوارها و کف اتاق را با یک پارچه مرطوب تمیز نموده و فلزهای تخت، تشک و بالشها را با یک پوشش پلاستیکی بپوشانید.
3. از روانداز و پتویی استفاده که بتوانید مرتب آنها را بشویید.
4. پنجره و دربها را تا حد امکان بسته نگه دارید و در شرایط گرده افشانی گیاهان، هنگام وزیدن باد، در منزل بمانید.
5. در صورت امکان یک سیستم تصفیه هوا در سیستم گرمایشی و تهویه مطبوع در منزل خود نصب کنید.
6. در خارج از خانه از ماسک استفاده کنید و بعد از مراجعت به منزل، دوش بگیرید و لباسها و کفشهای خود را عوض کنید.
7. کلیه لباسهای مورد استفاده خود را اطو کنید و برای خشک کردن لباسها آنها را در هوای آزاد آویزان نکنید زیرا موجب تجمع گردهها میشود.
حریره بادام درمان آلرژی فصلی
شاید با شنیدن نام این غذا به یاد دوران کودکی بیفتید اما این روزها غذای دوران کودکی یکی از غذاهای مفید برای مبارزه با آلرژی فصلی است. برای تهیه این حریره 10 عدد بادام را خیس کرده و پوست آنها را جدا کنید. سپس داخل مخلوط کن بریزید و یک قاشق غذاخوری عسل را در آب گرم حل کرده، به بادام ها اضافه کنید. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار داده و هم بزنید تا غلیظ شود. حریره بادام می تواند در وعده صبحانه، غذایی مقوی برای کودکان باشد و به رفع آلرژی کمک کند.
آلرژی پوستی
1. لباس نخی گشاد برای کمک به جذب عرق بپوشید
2. کمتر حمام بگیرید تا از خشکی زیاد پوست اجتناب شود. به هنگام حمام گرفتن، از صابونهای چرب مخصوص و آب ولرم استفاده کنید و پس از حمام بلافاصله از کرم نرم کننده و مرطوب کننده استفاده کنید.
3. از قرار گرفتن در معرض تغییرات دمای شدید (سرما یا گرمای زیاد) خودداری کنید.
4. از دستگاه مرطوب خنک کننده هوا برای رطوبت هوای خشک داخل منزل استفاده کنید.
5. توجه داشته باشید که خاراندن پوست اگزم را بدتر میکند.
6. جهت انجام کارهای منزل از دستکشهای لاستیکی با آستر نخی استفاده کنید.
دلیل آلرژی و درمان آلرژی
به طور کلی در فصل زمستان تخلیه مواد زائد در بدن کم می شود. چون هوا سرد است و افراد کمتر عرق می کنند. در واقع عرق کردن راه دفعی بدن ماست. در فصل سرد غذاهای شیرین و چرب بیشتر مصرف می شوند و به دلیل سرمای هوا امکان ورزش کردن هم کاهش می یابد. بدین ترتیب میزان فعالیت جسمی و تعرق کاهش می یابد؛ پس احتباس مواد زائد در بدن رخ می دهد؛ یعنی مواد زائد در بدن حبس می شوند. در فصل بهار همین که بدن گرم تر می شود منتظر است تا از راه عضوی که ضعیف تر شده، مواد زائد را به بیرون هدایت کند. این در حالی است که مشکل ضعف در ناحیه سر وجود دارد چون این روزها بستن نسبت به زمان های قدیم کمتر به چشم می خورد و افراد به ندرت کلاه سرشان می گذارند. در نتیجه ضعف سر و سینوس ها پیش می آید و باعث می شود که با تحریک گرده های گل یا عوامل آلرژی زا، بدن از ناحیه سر مواد زائد را بیرون بفرستد که به صورت آبریزش بینی شدید دیده می شود. البته بعضی از افراد هم کهیر می زنند که ناشی از همین مشکل است.
آلرژی غذایی
عدم درمان آلرژی از جمله عوامل بروز پولیپ است زمانی که موجب گرفتگی بینی می شود زمینه ساز بروز سینوزیت در فرد می شود، ضمن اینکه سینوزیت هم می تواند عامل تشدید کننده این بیماری باشد، همچنین آلرژی در فرد نیز می تواند از عوامل بروز سینوزیت در فرد باشد.پولیپ بینی در واقع التهاب و تورم شدید مخاط بینی است اما برخلاف تصور برخی، پولیپ بینی تومور نیست بلکه به دلیل تورم شدید مخاط بینی به صورت توده هایی در می آید.عدم درمان آلرژی از جمله عوامل بروز پولیپ است و زمانی که موجب گرفتگی بینی و انسداد تخلیه سینوس ها می شود زمینه ساز عدم ترشحات سینوس و بروز سینوزیت در فرد می شود ضمن اینکه سینوزیت هم می تواند عامل تشدید کننده این بیماری باشد و باید گفت اثرات متقابلی دارند همچنین آلرژی در فرد نیز می تواند از عوامل بروز سینوزیت در فرد باشد.سه عامل منجر به بروز سینوزیت در فرد می شود و باید گفت هر عاملی که منجر به انسداد سینوس ها شود موجب بروز سینوزیت در فرد می شود مانند پولیپ بینی همچنین گاهی ترشحات بینی از حالت عادی غلیظ تر بوده ودر اثر بیماری های زمینه ای خوب تخلیه نمی شوند و در نهایت زمینه ساز بروز سینوزیت در فرد می شوند.در بینی محلی برای تخلیه ترشحات سینوس ها وجود دارد که بنا به دلایل مادرزادی در تخلیه این ترشحات اختلال بوجود آمده و منجر به بروز سینوزیت در فرد می شود.
علایم آلرژی
نشانههای آلرژی را میتوان به سه دسته خفیف، متوسط و حاد تقسیم نمود. واکنش خفیف، شامل نشانههایی است که یک ناحیه از بدن را تحت تأثیر قرار میدهد، مانند التهاب، خارش و آبریزش از چشم. علایم خفیف به بخشهای دیگر بدن منتقل نمیشوند. نشانه واکنش متوسط، در بخشهای مختلف بدن منتشر میشوند و خارش چشم ممکن است به خارش گلو و تنگی نفس هم منجر شود. عکس العمل حاد که آنافیلاکسی (anaphylaxis) نام دارد، نادر است و یک موقعیت خطرناک و از جمله مواردی است که درمیان فوریتهای پزشکی قرار دارند. در چنین مواردی، آلرژی در تمام بدن منتشر میشود. این حالت ممکن است با مجموعهای از حملات خارش چشم و صورت آغاز شود و در عرض چند دقیقه، به سرعت در تمام بدن پخش شود و علایم جدیتری چون درد معده، گرفتگی عضلات، تهوع و اسهال را به دنبال داشته و در عین حال درجه التهاب مجاری تنفسی و گوارشی به حدی برسد که تنفس و بلع بسیار مشکل شود. آشفتگی ذهنی و سرگیجه نیز از جمله علایم حساسیت هستند زیرا مشکل آنافیلاکسی باعث کاهش شدید فشار خون نیز میشود.
عوامل آلرژی
تمام افراد به آلرژی مبتلا نیستند. اکثر حسّاسیتها، ارثی هستند و از والدین به فرزندان منتقل میشوند. اشخاص میتوانند توانایی ابتلاء به آلرژی را نیز ارث ببرند و در عین حال به هیچ مادهٔ خاصی حساس نباشند و فقط نقش انتقالدهنده را بازی کنند. هنگامی که یکی از والدین به نوعی از حساسیت مبتلا باشد، شانس ابتلای فرزند او ۵۰٪ و اگر هر دو آنها آلژیک باشند، این مقدار به ۷۵٪ میرسد. برخی عوامل ابتلاء به آلرژی اینها هستند
عوامل غذایی آلرژی
مغزیات و آجیل (به ویژه بادم زمینی)
ماهیها و صدفها
فرآوردههای سویا
برخی میوهها (مانند موز و کیوی)
عوامل محیطی آلرژی
کائوچو (لاتکس)
گرده افشانی
کپک
خزحیوانات
نیش زنبور
گرد و غبار
دود تنباکو
آلودگی
درمان آلرژی با سرکه سیب
سرکه سیب علاوه بر خاصیت ضد آلرژیکی که دارد میتواند برای درمانهای دیگر مانند کاهش وزن مؤثر باشد. با این حال بسیاری از مردم نمیدانند که سرکه سیب تا چه حدی میتواند برای بهبود علائم آلرژی مفید باشد. سرکه سیب میتواند مخاط ناشی از آلرژی را کاهش دهد و سیستم لنفاوی بدن را پاک کند. برای آن که علائم آلرژی به صورت مطلوبی تسکین پیدا کند، سه بار در روز یک قاشق چایخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب ترکیب کنید و سپس آن را بنوشید. این کار سبب میشود تا علائم آلرژی حاد مانند سرفه و حالت تهوع را بهبود بخشد.
درمان آلرژی با کوئرسین
کوئرستین یک فلاونول طبیعی است که باعث تثبیت سلولهای مغز در مقابل انتشار هیستامین میشود. در یک واکنش آلرژیک، سلولهای تحریک شده آنتی بادی منتشر میکنند که آنها را به سلولهای مغز متصل میکند. زمانی که هیستامین آزاد میشود ممکن است باعث خارش و سوزش چشمها یا جاری شدن اشک ، باعث خارش بینی، عطسه و افزایش مخاط شود. همچنین ممکن است سبب خارش پوست و بروز کهیر و جوش شود. امکان دارد باعث گرفتگی سینوسها و سردرد شود. تنگی نفس، اسپاسم و زخم معده از دیگر علائم انتشار هیستامین است. کوئرستین حاوی آنتی اکسیدان است که میتواند به کاهش علائم ناشی از آلرژی و درمان سریع آن کمک کند. میوهها و سبزیجات منابع سرشار از کوئرستین هستند. مخصوصا مرکبات، سیب، پیاز و روغن زیتون.
درمان آلرژی با پروبیوتیکها
آلرژی به دلیل واکنش نامتعادل سیستم ایمنی بدن است که به یک محرک، واکنش شدیدی از خود نشان میدهد. تحقیقات اخیر نشان میدهد که وجود باکتریهای مفید در روده با کاهش ابتلا به آلرژی رابطهی مستقیمی وجود دارد. شواهد نشان میدهد که وجود این باکتریها در رودهی زنان باردار باعث کاهش احتمال ابتلای فرزندان آنها به آلرژی در طول دوران حیاتشان میشود. در صورتی که شما نیز در مقابل آلودگی و گرد و غبار دچار حساسیت میشوید، میتوانید باکتریهای دستگاه گوارشتان را با مصرف خوراکیهای پروبیوتیک متعادل کنید. امروزه ماستهای پروبیوتیک در کشورمان عرضه شدهاند که حاوی باکتریهای مفید برای دستگاه گوارشی مخصوصا روده هستند. یکی از فواید آنها نیز کمک به جلوگیری از ابتلا به آلرژی های مختلف و همچنین برای درمان آلرژی بسیار مفید است.
درمان آلرژی با عسل طبیعی
شواهد نشان میدهد که عسل از تاثیرگذارترین مواد طبیعی بر روی درمان آلرژی و حساسیت است. خوردن عسل باعث میشود تا بدن با مواد آلرژی زای موجود در محیط سازگار شود. عسل مانند یک آلرژی طبیعی عمل میکند منتها بدون اثرات جانبی. خوردن یک قاشق چایخوری یا بیشتر از عسل طبیعی باعث پیشگیری از ابتلا به حساسیت میشود. همچنین خوردن روزانه عسل در سه نوبت، باعث از بین بردن علائم و درمان آلرژی میشود. پیشنهاد میشود بلافاصله بعد از شروع علائم آلرژی، اقدام به خوردن عسل شود تا بهبودی سریعتر حاصل شود.
درمان آلرژی با گیاهان دارویی
نوشیدن دمنوشهای گیاهی خانگی و مصرف ادویهها و گیاهان دارویی نیز میتواند تا حد زیادی از احتمال ابتلا به آلرژی جلوگیری کند. مصرف این گیاهان باعث کاهش مخاط و خالی شدن سینوسها میشود و برای درمان آرژی و حساسیت بسیار موثر است. بابونه یکی از گیاهانی است که خاصیت ضد حساسیت دارد و برای دل درد، نفخ شکم و دستگاه گوارش بسیار مفید است. همچنین باعث تعادل در کارکرد کبد و مزاج میشود. چای سبز نیز به دلیل وجود ویتامین ث در آن باعث تقویت و متعادل کردن سیستم ایمنی بدن میشود. علاوه بر این باعث تسکین علائم و درمان آلرژی میشود و خاصیت آرامبخشی دارد. دارچین، زردچوبه و بادرنجوبه نیز از جمله گیاهانی هستند که به عنوان مسکن سیسم عصبی بدن عمل میکنند و علائم حساسیت و آلرژی را تسکین میدهند.
درمان آلرژی با تمیز نگه داشتن محیط خانه
یکی دیگر از روشهای پیشگیری از ابتلا به آلرژی مخصوصا حساسیتها و آلرژیهای تنفسی آن است که محیط خانه را از گرد و غبار پاک کنیم. در محیط خانه آلایندهها گوناگونی وجود دارد. علاوه بر آلایندههایی مانند مونوکسید کربن که از خارج محیط خانه وارد آن میشوند، آلایندهها و ذرات معلق ناشی از مو و شوره سر حیوانات خانگی، دود ناشی از پخت و پز، گرد و خاک، فرمالدهید و ترکیبات آلی فرّار مانند عطر و بو نیز ممکن است در هوای خانه انتشار یابند و باعث ابتلای افراد به آلرژی شوند. برخی از عوامل آلرژی زا مانند گرد و خاک بر روی سطوح مختلف قرار میگیرند که باید پاک شوند. همچنین ممکن است آلایندههایی از فضای برون وارد خانه شوند بنابراین باید پنجرهها را به گونهای تنظیم کرد که از ورود این آلایندهها جلوگیری شود. دیوار و کف حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه را باید ضدعفونی کرد. شستن فرش و موکت نیز باعث میشود تا ذرات ریز موجود در پرزهای آنها از بین برود. همچنین شستن و ضدعفونی کردن دستها نیز توصیه میشود.
درمان آلرژی با دستگاه تصفیه هوا
بهترین راهکار برای حذف عوامل آلرژی زا و آلایندههای هوا خانه، استفاده از دستگاه تصفیه هوا است. طبق تحقیقات به عمل آمده در سازمان حفاظت زیست محیطی آمریکا، آلودگی هوای خانه تا ۵ برابر بیشتر از هوای بیرون است. آلایندهها و ذرات معلق موجود در هوای خانه از علل اصلی حساسیت و مخصوصا آلرژی تنفسی هستند. آلودگی هوا علاوه بر آلرژی، احتمال ابتلا به بیماریهایی چون آسم و سرطان ریه را نیز بالا میبرد.
تشخیص آلرژی
کنترل مؤثر بیماری آلرژی وابسته به تشخیص دقیق آن میباشد. آزمایش حساسیت میتواند کمک به تأیید یا رد آلرژی کند. تشخیص درست، مشاوره و توصیههای پیشگیری، که بر اساس آزمایشهای معتبر حساسیت انجام شده باشند، میتوانند منجر به کاهش نشانههای حساسیت شوند و نیاز به داروهای ضد حساسیت را کم کنند. دو روش متفاوت برای تشخیص وجود آنتیبادیها و نوع حساسیت در بدن وجود دارند:آزمایش از طریق پوست و آزمایش خون که هر دوی این روشها معتبرهستند و توصیه میشوند. این دو روش مقرون به صرفه و اقتصادی هستند. تشخیص زود هنگام و دقیق موجب کاهش هزینههای مشاوره، جلوگیری از مراقبتهای ثانویه، تشخیص اشتباه و پیشامدهای حاد و اورژانسی میگردد. حساسیت با گذشت زمان تغییر میکند. تستهای منظم در رابطه با آلرژنها، اطلاعاتی را در خصوص تغییرات بیماری و مدیریت آن و درنتیجه بهبود وضعیت زندگی و سلامت بیمار میدهد. معمولاً برای تشخیص این که آیا حساسیت به مواد غدایی چون شیر، تخم مرغ، سویا و گندم تشدید شدهاست یا خیر از تستهای سالیانه استفاده میشود و برای ارزیابی میزان تشدید حساسیت، عواملی چون، بادم زمینی، مغزیات، ماهی و صدفها، آزمایشهایی با فاصله زمانی دو تا سه ساله انجام میشوند.
پیشگیری از آلرژی
در دوران بارداری، مصرف غذاهای مختلف مانند کرفس، مرکبات، فلفل خام، مارگارین و روغن نباتی با ابتلاء به اگزما در ارتباط است. مصرف بالای آنتیاکسیدانها، زینک و سلنیوم در دوران بارداری میتواند از ابتلاء به آلرژی جلوگیری کند که این احتمال ابتلاء به آسم، خش خش سینه و اگزما را در خردسالی کاهش میدهد. پس از تولد و قبل از ۱۷ هفتگی، استفاده زودهنگام از غذاهای سفت و متنوع میتواند خطر ابتلاء نوزاد به آلرژی را افزایش دهد.
نظر ابن سینا در مورد آلرژی
درمان آلرژی فصلی و رفع خارش و آبریزش بینی در فصل گرده افشانی را به روش طب سنتی و با نسخه ی بزرگترین پزشک دنیای طب , ابن سینا پیش بگیرید تا به راحتی و بدون عوارض این دوران را رد کنید.درمان آلرژی باز شدن گل ها و شکوفه های زیبای بهاری برای بعضی ها عذاب آور است. این افراد کسانی هستند که با گرده افشانی گل ها و سبز شدن جوانه ها علائم آلرژی سراغ شان می آید و از عطسه و سرفه های پیاپی کلافه می شوند. بعضی از پزشکان برای رفع سریع این مشکل داروهای کورتون دار تجویز می کنند که عوارض آن سال ها بعد نمایان می شود. اما جدای از مصرف قرص و شربت های رایج، روش دیگری هم برای درمان آلرژی وجود دارد و آن استفاده از توصیه های طب سنتی است. دکتر علیرضا عباسیان، متخصص طب سنتی، به شما می گوید که در طب سنتی چه روش هایی برای کاهش آبریزش بینی و آلرژی های فصلی وجود دارد و مبتلایان به آلرژی باید چه نکاتی را رعایت کنند.
درمان آلرژی با آب سیب
یکی از نوشیدنی های خوب برای مبتلایان به آلرژی آب سیب است که می تواند میان وعده بهاری خوبی باشد. کاهو سکنجبین هم در تسکین آلرژی تاثیر دارد.
درمان آلرژی با طب سنتی
در آلرژی هایی که به شکل سرد است به افراد توصیه می کنیم زیر پتو یا پارچه بروند و با کمک بخور آب جوش، ترشحات را رقیق کنند. بخور تخم گشنیز هم برای این افراد مفید است. به این قبیل بیماران توصیه می شود مصرف غذاهای چرب و انرژی زا مانند گوشت، شیرینی جات و غذاهای سرخ شده را به حداقل برسانند. از سوی دیگر به این بیماران گفته می شود که در بهار روزه بگیرند و گرسنگی بکشند. شاید در ابتدا عوارض بیماری بیشتر شود ولی اگر با دارودرمانی همراه باشد، به علاج کامل تبدیل می شود. البته بعضی از افراد نمی توانند گرسنگی را تحمل کنند؛ بنابراین به آنها گفته می شود غذاهایی بخورند که به اصطلاح به آنها «مزوره» می گویند. این غذاها شکم را به نوعی فریب می دهند و آن را پر می کنند، اما در واقع انرژی و قوت زیادی ندارند. مصرف بعضی از سبزیجات مانند کلم بروکلی، کاهو، حبوبات، عدس، نخود، لوبیا و به طور کلی غذاهای فیبر دار به افراد مبتلا به آلرژی توصیه می شود.
نحوه عملکرد آلرژی
آلرژیها چطور عمل میکنند؟ آلـرژیهـا عـکس الـعـمـلهـایـی حسـاس در بـرابر موادی هستـنـد کـه حـتـی مـمـکن اسـت کاملاً بیضرر باشند و ربـطی هم به جنسیت و سن و نژاد ندارد. در عملیاتی که حـساس سـازی نـامیـده میشود، بدن فرد در مقابل یک ماده خاص پادتــن میسازد که به آلرژی تبدیل میشود. در نـتـیـجه هرگاه فرد با آن ماده خاص تماس مییابد، این سیـستم دفـاعی در مقابل آن واکنش منفی ایجاد میکند. ضد آلرژی ها در خون بدن هیستامین آزاد میکنند که آن هم مسائل جانبی دارد. بطور مثال، هیستامین غشای مخاطی بینی و چشمها را آبدار و خارش آور میکند. همچنین آماسهایی سفید رنگ و خارش آور که کهیر نامیده میشوند در بدن ایجاد میگردد. با توجه به نوع آلرژی و قسمتی از بدن که درگیر آن است، علائم مختلفی از قبیل خارش پوست، چشمها یا بدن، ایجاد کهیر و جوشهای پوستی ، عطسه، سرفه، تنفس صدا دار، حالت تهوع و استفراغ ایجاد میشود. در نمونههایی نادر حتی آلرژی های بسیار خطرناک و تهدید کننده مرگ نیز که آنافیلاکسیز نامیده میشوند هم اتفاق میافتد.
تفاوت سرماخوردگی و آلرژی
عامل سرماخوردگی ویروس است. به طور کلی، بیماری های ویروسی با مجموعه علائمی مثل تب، کوفتگی عضلانی، سردرد، عطسه و آبریزش بینی همراه اند. در سرماخوردگی، علاوه بر تمام این علائم، معمولا گلودرد هم وجود دارد. حال آنکه در حساسیت بینی، به غیر از عطسه و آبریزش، سایر علائم دیده نمی شوند. بیماران مبتلا به حساسیت بینی معمولا مدتی بعد از بیدار شدن از خواب دچار عطسه های پشت سر هم می شوند که این عطسه ها در طول روز کمتر می شود اما در سرماخوردگی عطسه ها معمولا پشت سر هم نیست و در تمام طول روز وجود دارد. علاوه بر این، در سرماخوردگی علائم بعد از چندین روز برطرف می شود، ولی این علائم در حساسیت به مدت بیشتری باقی می ماند و بهبود نیم یابد. بنابراین، با وجود این همه اختلاف بین علائم سرماخوردگی و حساسیت بینی، معمولا افتراق این دو به راحتی امکان پذیر است اما معاینه بالینی و به خصوص مشاهده داخل بینی تشخیص را قطعی می کند. پوست پوشاننده داخل بینی در افراد سرماخورده کاملا قرمز و پرخون است اما در مبتلایان به حساسیت کم رنگ و رنگ پریده. سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است که باید دوره آن طی شود و استراحت کردن و نوشیدن مایعات گرم در بهبود آن سودمند است. در مورد حساسیت بینی، درمان دارویی علائم بیماری را کاهش می دهد، اما باعث علاج کامل و ریشه کن شدن آن نمی شود.
آلرژی آنافیلاکسی
آنافیلاکسی واکنش سریع و شدید آلرژیک است که به سرعت شروع می شود. این واکنش می تواند تهدید کننده زندگی باشد و باید به عنوان وسیله اورژانس پزشکی درمان شود. این نوع واکنش های آلرژیک چندین علائم مختلف را نشان می دهد که می تواند چند دقیقه یا چند ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آلرژن ظاهر شود. اگر قرار گرفتن در معرض آلرژن داخل وریدی باشد، شروع واکنش معمولا بین 5 تا 30 دقیقه طول می کشد. آلرژن غذایی طول می کشد تا باعث واکنش آنافیلاکتیک شود.